معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پزشکی قانونی تنوع عوامل زمینه ساز آسیب های اجتماعی را عامل مهمی جهت ورود نهادها و دستگاه های مختلف و ضرورت همکاری آنها با همدیگر در جهت کاهش آسیب های اجتماعی دانست.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، سعداله مرادی صبح امروز در نشست هماندیشی مطالعات پژوهشی در حوزه آسیبهای اجتماعی که با حضور کارشناسان حوزه اجتماعی در سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد، افزود: جمع آوری، تحلیل و اطلاع رسانی اقلام آماری مرتبط با آسیب های اجتماعی به دستگاه های ذیربط در بیش از یک دهه گذشته بخش عمده ای از فعالیت های آماری سازمان پزشکی قانونی بوده است.
ایشان با تاکید بر اینکه سازمان پزشکی قانونی یکی از گلوگاه های مهم آمار در حوزه آسیب های اجتماعی در کشور است اظهار داشت پرداختن به این موضوع و ساماندهی اقلام آماری ذیربط بدون همکاری دستگاههای مربوطه امکان پذیر نیست.
مولف کتاب “قربانیان حوادث رانندگی دهه هشتاد از نگاه آمار” از تجربه موفق سازمان در پرداختن به موضوع قربانیان حوادث رانندگی پرداخت و اظهار داشت قبل از ورود این سازمان به این موضوع ، آماری که تا سال ۷۸ مبنای تصمیم گیری و برنامه ریزی دستگاهها و مدیران در حوزه کاهش تلفات تصادفات رانندگی بود تنها ۲۵درصد آمار واقعی بود که با ورود این سازمان به این موضوع تصویر واقعی این معضل در کشور مشخص گردید.
ایشان سوانح رانندگی را به عنوان مادر آسیب های اجتماعی دانست واظهار داشت به ازای هر ساعت هم اکنون ۲ نفر بخاطر سوانح رانندگی جان خود از دست می دهند که میانگین سن قربانیان ۳۷ سال است یعنی جوان ، نان آور وسرپرست خانواده و گفت بر اساس مطالعات صورت گرفته در دهه هشتاد میزان قربانیان حوادث رانندگی ۱۲ درصد بیشتر از شهدای جنگ تحمیلی بوده است.
این کارشناس ارشد آمار با بیان اینکه بیش از ۹۵درصد مراجعین به مراکز پزشکی قانونی در کشور افراد زنده هستند،تصور عامه مردم از این سازمان وشرح وظایف آن را اشتباه دانسته و اظهار داشت هم اکنون جمع آوری اطلاعات کلی بیش از ۷۰ قلم آماری در سطح مراکز پزشکی قانونی در دستور کار این سازمان می باشد که هرکدام از این اقلام یک حوزه پژوهشی است که در صورت همکاری دستگاههای ذیربط میتوان در قالب همکاریهای پژوهشی دوجانبه مورد بررسی وتجزیه وتحلیل قرارداد که بی شک ابزار برنامه ریزی مناسبی برای سیاست گذاران فراهم خواهد نمود.
وی در جمع بندی این نشست از آمادگی مرکز تحقیقات جهت انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک خبر داد و اظهار نمود مرکز تحقیقات در قالب ۱۲ گروه علمی تخصصی در موضوعات مختلف آماده همکاری با نهادها و مراکز علمی پژوهشی بالاخص در حوزه آسیب های اجتماعی می باشد.