خانم دکتر اخگری عضو هیئت علمی سازمان پزشکی قانونی و رئیس گروه آزمایشگاه علوم قانونی در خصوص مصرف خوراکی فراورده های ضد عفونی کننده بیان کردند:
در روزهای اخیر در شبکه های اجتماعی باوری غلط مبنی بر مصرف خوراکی الکل جهت نابودی ویروس کووید۱۹ و ضدعفونی بدن منتشر شده است. مصرف الکل ها به شکل خوراکی و از هر نوعی، تاثیری در پیشگیری و درمان بیماری کرونا نداشته و این باور پایه و اساس علمی ندارد.
طی روزهای اخیر با همین باور غلط شاهد ارجاع افراد فوت شده جهت بررسی های سم شناسی قانونی و تعیین علت فوت هستیم. متاسفانه علت فوت مسمومیت با متانول به دنبال مصرف الکل های موجود در بازار است.
متانول و اتانول به شکل مایع بی رنگ بوده و افتراق آن ها از یکدیگر بدون وجود امکانات آزمایشگاهی مقدور نیست. اتانول با غلظت ۶۰ تا ۹۰ درصد قادر به نابودی ویروس کووید ۱۹ است، در حالیکه متانول این خاصیت را ندارد. به علاوه متانول الکلی بسیار سمی است که در صورت استفاده به شکل موضعی جذب پوستی داشته و در مقادیر اندک مسمومیت حاد و مرگ ایجاد می کند.
عده ای افراد سودجو با انجام برخی اقدامات به جای استفاده از الکل اتیلیک از متانول و یا الکل های صنعتی در تهیه فراورده های ضدعفونی کننده استفاده می کنند. با توجه به دسترسی فراوان این محصولات توصیه می شود به هیچ وجه به شکل خوراکی استفاده نشوند. زیرا نه تنها از راه خوراکی اثرات ضد عفونی کننده ندارند بلکه موجب ایجاد مسمومیت های حاد و کشنده می شوند.
مساله مهم بعدی، محل تهیه محصولات ضد عفونی کننده و الکل است. توصیه می شود هرگونه فراورده های ضد عفونی کننده موضعی تنها از داروخانه ها تهیه شده و از تهیه این محصولات از سایر توزیع کنندگان مانند عطاری ها جدا اجتناب شود.